Projecte Artístic

(en castellano)

(in english)

Idea General
La proposta artística del CSE XÀBIA-2015 és un collage, una obra conceptual molt agosarada. El tema central són els anys seixanta amb tota la seua complexitat: el mur de berlín, el moviment hippie, l'arribada a la lluna, el procés de descolonització, el maig del 68, els beatles, els rollings... Però no és un viatge nostàlgic. Ens interessa saber no només com eren aquells anys sinó què en queda avui dia d'aquella dècada, dels seus somnis, de les seues lluites, dels seus anhels...
Per entendre el present és fonamental conéixer el passat. Què ens explica la creació del mur de Berlín (1961) del concepte de fronteres del 2015? El 1969 arribàrem a la lluna trencant un límit que semblava impossible. Com ens plantegem avui els límits?
"Yesterday?", doncs, és una obra d'art total que inclou músiques passades i músiques actuals, dansa i teatre, recitació poètica i projeccions, banda de música i banda de rock, soprano i cantant de rap, un cor de 1500 persones... per tal de mostrar la complexitat i riquesa del nostre món, de la nostra vida.

Part literària
El CSE ha demanat a diferents escriptors i escriptores la creació de textos que actualitzen els somnis, reflexions, superacions, contradiccions d'aquella dècada. Cada escriptor/a comptava amb un any i un tema i podia enfocar-ho lliurement. Tenim, doncs, textos molt variats i molt rics: poemes, narracions, teatre, rap...
Per a nosaltres és un plaer contribuir a l'acostament de la creació literària actual al professorat i alumnat que participen de la Trobada d'enguany.
Hem comptat amb un equip absolutament de luxe:


Anna Montero: 1961. Construcció del Mur de Berlín. Una reflexió sobre les fronteres
CSE: 1962. Finalitza la guerra d'Algèria. Una reflexió sobre la violència
Manel Rodríguez-Castelló: 1963. Marxa sobre Washington per la llibertat i el treball. Una reflexió sobre la llibertat
Carlos Durà: 1965. Clausura del Concili Vaticà II. Una reflexió sobre la fe
Emilio Encabo: 1966. Alliberament del nazi Albert Speer després de 20 anys de presó. Una reflexió sobre el perdó
Begonya Mezquita: 1968. Maig del 68. Una reflexió sobre la joventut
Alexis Sellés "Klei": 1969. ApolloXI. Una reflexió sobre els límits
Vicente Roncero: 1970. Dissolució de The Beatles. Una reflexió sobre l'art

 

Part musical
La part musical també respon a aquesta voluntat conceptual i complexa. Els seixanta van ser uns anys molt rics i diversos musicalment. Només cal pensar en els Beatles de principi de la dècada i en els Beatles últims. El projecte musical del CSE és un reflex d'aquesta visió lliure i ampla de mires dels seixanta. Hi ha dos grans blocs: d'una banda tenim una sèrie d'anys musicats amb peces actuals (61, 62, 63, 65, 66, 68, 69, 70) i de l'altra tenim la presència de The Beatles, els quals ens aniran acompanyant al llarg de la "seua dècada": 64, 67 i mix final.

Música actual: són peces compostes especialment per a la Trobada. Cada any té un color musical diferent. 1961 és una obra grandiosa i una mica fosca, 1962 ens endinsa en una música tribal i mediterrània, amb la música folk-pop de 1963 aterrem a la manifestació de Washington, 1965 ens porta cap a la grandesa i la profunditat de l'ésser humà, el cor grec de 1966 ens farà partíceps d'una reflexió molt dura, assistirem a la disbauxa psicodèlica del maig del 68 per passar a un rap futurista en el 69 que ens conduirà al collage final del 70 on s'ajunten melodies fonamentals del pop dels seixanta.

Música de The Beatles: fa temps vam descobrir que l'alumnat d'avui dia no coneix aquest fonamental grup anglés i vam decidir de fer-los-el arribar. A més, ens serveix com a fil conductor de tota l'obra donat que és un grup que naix i mor en aquesta dècada. A partir de tres medleys repassarem 16 cançons imprescindibles: Let it be, I saw her standing there, Help, From me to you, A hard's day night, She loves your, Hey Jude...

Part de dansa
Amb la dansa apropem visualment al públic cadascun dels esdeveniments que es van succeint. En 1961, el ballet representa la vida en la ciutat abans de la construcció del mur; es tracta de quotidianitats que poden pertànyer a qualsevol època; poc a poc, el cos de ball és l'encarregat de crear una de tantes barreres amb les que l'ésser humà mostra la seua deshumanització. En 1962, es mesclen passos de dansa tribal africana amb els sentiments i la dramatització d'allò que el narrador va contant; el ballet no segueix literalment la història sinó el context on aquesta va succeint. En 1963, el ballet intervé sols en el preludi, representant la persecució al poble negre. Per a la creació de 1968 hem partit d'imatges reals de la revolució estudiantil, transformant-les en ball. En 1969, el ballet acompanya la lírica del raper. En 1970, el ballet es conjunta amb les altres arts, per mostrar un collage escènic.

Part teatral
El teatre també té un lloc important dins del projecte artístic de XÀBIA-2015. Tindrem rapsodes que faran una lectura molt dramatitzada dins de les peces musicals del 1961 i 1970. Tot 1962 està basat en un relat llarg, acompanyat de la banda, que durà a terme un mestre jubilat del municipi de Xàbia. I en 1966 tenim una autèntica escena teatral amb 5 personatges: A, B, C, D i el Cor del CSE com a cinqué personatge, el qual, a mode de cor grec, representarà el poble, la gent, la veu del carrer i dialogarà amb els altres personatges.

 

 

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes

iCagenda - Calendar

June 2024
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."

Contacte

 • Associació COM SONA L'ESO
   
 • Segons el tema ens pots escriure a:
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Qüestions generals
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Qüestions econòmiques, etc.
   
 • Número de compte:
  ES12 0081 0190 4100 0134 2438
 • Fotògraf oficial: