Entrevista a Elena Castillo, autora del disseny del CSE-2015

Hola Elena, primer que res donar-te l'enhorabona pel disseny guanyador de CSE 2015. Pots presentar-te?
En primer lloc m'agradaria donar-vos les gràcies per triar el meu disseny. El meu nom és Elena Castillo i actualment estic estudiant el mòdul superior d'estètica i benestar a l'institut del Cabanyal (València). Abans de cursar esta FP, vaig estudiar la carrera d'Arquitectura superior, però davant de la falta de treball i en no poder anar-me'n fora, vaig pensar a buscar una altra alternativa totalment diferent del que havia estudiat, per això este canvi tan radical.

Coneixies CSE abans de presentar-te al concurs de disseny?
Si he de ser sincera, no havia sentit parlar abans de CSE, potser serà perquè sóc de Toledo i fins a batxiller hi vaig estar allí. Però en el moment que m'ho van comentar no vaig dubtar a participar, ja que em va paréixer un concurs molt interessant.

Què és el que més t'apassiona del disseny gràfic?, Havies fet algun disseny amb anterioritat?
El meu interés pel disseny va sorgir quan vaig començar en el món de la maquetació de llibres. Després d'això vaig passar a redactar-los (havia d'incloure els meus propis dibuixos i fotos) i inclús a dissenyar alguns logos per a les empreses de coneguts. També cada cert temps, realitze llibretes de xicotet format amb dibuixets en blanc i negre que distribuïsc a xicoteta escala. El que més m'agrada del disseny gràfic és que pots plasmar les teues emocions en un llenç blanc, per això, segons et trobes ix un disseny o un altre.

Pots explicar-nos el procés creatiu de "Yesterday?"? Et va costar molt? Per què t'inspirares en eixos elements i no en altres?
Este concurs ha sigut una de les vegades que menys temps he dedicat a pensar un esbós; em van dir la temàtica i la primera cosa que se'm va vindre al cap va resultar ser el disseny guanyador. Vaig pensar en el canvi que es va produir en eixa època i com la cultura va irrompre en la gent, en definitiva una ruptura amb temps passats. Eixes sensacions les vaig voler plasmar amb tres icones bàsiques que tot el món reconeixeria quasi sense dependre de l'edat: les flors, el mur de Berlín i la furgoneta de Volkswagen.

En la vida personal et sents identificada amb l'estètica i els valors dels anys 60?
En realitat, potser em veja identificada amb els sentiments i estètica dels anys 60, i per això eixe dia vaig estar inspirada. La veritat... és que estic desitjant poder veure a l'abril a tanta gent amb un disseny propi en les seues camisetes!

Disseny guanyador de la Trobada 2015-Xàbia

Sona a tòpic però no sabeu com ens ha costat decidir el disseny guanyador d'enguany: diferents valoracions (totes a cegues: sense conéixer autoria), votacions que acabaven en diversos empats a punts, segones rondes de votacions que tornaven a coincidir en empats... Bé, això demostra que entre els 118 dissenys que ens heu enviat hi havia moltes bones idees i ens ho heu posat, afortunadament, molt difícil.

 

Des del Com Sona l'Eso volem agrair als participants el fet d'haver-se interessat pel nostre concurs així com al professorat que ha fet arribar la convocatòria.

 

No ho farem més llarg:

DISSENY GUANYADOR DE LA TROBADA 2015-XÀBIA: Elena Castillo de l'Ies Cabanyal de València

27

 

Han quedat finalistes els següents dissenys:

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes

iCagenda - Calendar

July 2024
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."

Contacte

 • Associació COM SONA L'ESO
   
 • Segons el tema ens pots escriure a:
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Qüestions generals
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Qüestions econòmiques, etc.
   
 • Número de compte:
  ES12 0081 0190 4100 0134 2438
 • Fotògraf oficial: