• captura lluna
 • I enguany...

  una línia ens mantindrà units i unides

Com Sona l'Eso

Una trobada anual d’alumnat i professorat de música de secundària i batxillerat on es prepara un gran concert conjunt: 1500 persones cantant, ballant i tocant. Una experiència única i espectacular. Una aposta de l’escola pública per a l’escola pública

COMUNICAT IMPORTANT

El passat dijous 9 de juny, la nova Consellera d’Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, va esmentar el projecte COM SONA L’ESO a les Corts Valencianes mentre justificava els canvis en el currículum de la matèria de música i l'eliminació de l'obligatorietat de l'assignatura en 3r ESO.

Des de l'associació Com Sona l'ESO volem aclarir els següents aspectes:

-Volem deixar clar que Com Sona l'Eso no és un projecte de la Conselleria d'Educació i no ho ha sigut mai. Tampoc no és un projecte interdisciplinari: és un projecte musical i intercentres creat pel Professorat de Música -any darrere any des de fa més de 20-. Com Sona l'Eso és, i sempre ha sigut, totalment independent de qualsevol opció política partidista.

- Estem totalment en contra que l'assignatura de música desaparega com a assignatura obligatòria en 3r d'ESO. Així ho vam manifestar a les nostres xarxes socials i pàgina web el passat 22/4/2022 i en la reunió a la qual vam assistir el passat 4 de maig amb la Conselleria, convidats per l'associació Aulodia.

- Pensem que declarar que la Música el pròxim curs serà d'oferta obligatòria a tots els centres del País Valencià a 3 r d'ESO és una clara manipulació de l'opinió pública, ja que s'oferirà com a matèria optativa -no obligatòria, com ha sigut els últims anys- amb la pèrdua d'hores i prestigi que això suposa per a la matèria.

- Pensem que eliminar l'obligatorietat de l'assignatura a 3r d'ESO condiciona molt la seua continuïtat en els cursos successius, pel fet que la quantitat d'alumnat que la podrà cursar es reduirà de forma dràstica en passar de ser obligatòria a ser optativa.

salvem la música

Des de Com Sona l'Eso, volem mostrar el nostre malestar i descontent per la proposta de canvi en el currículum de la matèria de Música que farà que, a 3r d'ESO, passe a ser una matèria optativa i no obligatòria.

Fa anys que creiem en l'ensenyament artístic com una eina fonamental per a l'educació i formació de les persones. Una eina que, per la seua naturalesa i possibilitats en la metodologia, ofereix com cap altra la capacitat d'apropar el nostre alumnat als valors humans i als coneixements d'una forma diversa i interdisciplinària. Un ensenyament que col·labora a formar ciutadans i ciutadanes cultes que sàpiguen apreciar, valorar i gaudir el patrimoni artístic que ens envolta i, al cas dels valencians, molt especialment, la Música. Persones amb una cultura bàsica però també amb valors que els permeten convertir-se en persones adultes compromeses i responsables d'una forma coherent i equilibrada.

Fa anys que creiem, com creien ja les més sàvies cultures en l'antiguitat, que la Música és un element essencial en el desenvolupament de persones i civilitzacions. Fa anys que ho creiem però, sobretot, fa anys que ho demostrem.

És per açò que:

- considerem totalment contrari a l'existència d'una educació de qualitat la retallada de la presència d'una matèria cabdal com la música

- diem no a l'eliminació de l'obligatorietat de la Música en una etapa bàsica en el creixement intel·lectual del nostre alumnat

- ens oposem a qualsevol mesura que reste en l'enriquiment cultural i artístic d'una societat

- ens semblen inconcebibles, en el tempos que vivim, retallades culturals per part de l'òrgan que ha de vetllar per la formació dels i les nostres joves.

Volem persones amb una formació integral!

Salvem l'Art!

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes

iCagenda - Event List

No upcoming event!

iCagenda - Calendar

May 2024
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Contacte

 • Associació COM SONA L'ESO
   
 • Segons el tema ens pots escriure a:
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Qüestions generals
  -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Qüestions econòmiques, etc.
   
 • Número de compte:
  ES12 0081 0190 4100 0134 2438
 • Fotògraf oficial: