• captura lluna
  • I enguany anem a...

    El Grau de Gandia!
  • 2021: una línia invisible

    ens va unir en un moment difícil

Com Sona l'Eso

Una trobada anual d’alumnat i professorat de música de secundària i batxillerat on es prepara un gran concert conjunt: 1500 persones cantant, ballant i tocant. Una experiència única i espectacular. Una aposta de l’escola pública per a l’escola pública

CSE-2013 a Cocentaina!

El projecte COM SONA L'ESO 2013 ja està en marxa. Per damunt de la remor de fons de la reforma educativa que ens volen imposar, els ensenyaments artístics, entre altres accions hem de creure en la vàlua de la nostra feina i ara més que mai continuar treballant per fer més clarivident l'error que suposa el seu menyspreu als nous currículums.

Així, tenim el gran plaer de presentar la Trobada COM SONA L'ESO 2013 al poble de Cocentaina, a la comarca valenciana del Comtat entre el dimecres 8 fins al dissabte 11 de maig de 2013.

Vos expliquem un poc la proposta que vos fem. Per al concert del divendres, hem pensat en dues parts diferenciades. En la primera part, vos proposem fer un ballet. El tema central d'aquest ballet està centrat en la natura i els nostres espais naturals (muntanyes, serralades,...) com a espai de vida i equilibri, agafant la serra de Mariola (enguany la Trobada la farem sota la seua mirada) com a protagonista, i com amb el foc tot es torna gris,i la vida desapareix sota la cendra... Per interpretar aquest ballet comptem com sempre amb el cor gran, que te un paper molt participatiu cantant i fent coreografies des del seu lloc, la banda de músics i un ballet format per alumnes dels nostres instituts que participen en la Trobada.
Per conformar el grup de ballet seria interessant que detecteu l'alumnat que estudia dansa (especialment clàssic i contemporani) i els animareu a presentar-se a les proves que hi farem. No es requereix tècnica clàssica però si expressivitat, saber relaxar el cos, consciència i control de l'energia, fluidessa en els moviments.
En breu vos donarem més informació sobre aquestes proves de selecció i el que han de preparar.

Així que per a la primera part tenim aquest ballet, i per a la segona part tornem al format de fer una actuació amb un grup/artiste convidat: enguany el convidat serà Pep Gimeno "Botifarra", i amb ell ens aproparem a les nostres músiques tradicionals... però, amb Botifarra, l'actuació que vos proposem va un poc més enllà: l'espectacle serà una fusió de les nostres músiques tradicionals amb les sonoritats i ritmes de la música balcànica, a l'estil de la "Fanfare Ciocarlia", "Besh O Drom" o "Emir Kusturika & no smoking orchestra"...

L'altra actuació conjunta que fem tots els anys, que alguns anys l'hem fet dijous per la vesprada o per la nit, l'estem perfilant. Anem a treballar en una proposta molt interessant que ens va fer el grup de percussió Amores per a realitzar-la conjuntament amb els nostres alumnes, i que es duria a terme als carrers i places de Cocentaina. Ja vos direm més cosetes un poc més avant.

Bé, la veritat és que en un correu és un poc difícil explicar els detalls, motivacions i raonaments del que anem a fer, per això volem convocar la 1a reunió de coordinació per al professorat que estiga interessat en participar per al dissabte 20 d'octubre, pel matí. Ja vos concretaríem l'hora i el lloc, però reserveu-se'l, ja que és important que hi assistiu per fer-se una bona idea del treball a realitzar i com el durem a terme.

Així, a partir d'avui mateix queda obert el termini per inscriure al vostre institut per participar en la Trobada. En principi, tancarem aquest termini el dia 10 de novembre de 2012. Aquest cap de setmana ho penjarem al web. Si voleu participar i sou un centre nou envieu-nos un correu amb el nom de l'institut, població, el nom del profe responsable i un telefon de contacte. Si ja heu participat altres anys, envieu-nos un correu amb el nom de l'institut i ja anirà be, de moment! Si sabeu d'algun company/companya que vullga participar amb el seu centre, li dieu que es pose en contacte amb nosaltres i li farem arribar tota la informació que necessite....

Altra coseta, com que enguany no tenim proves de veu, segurament tornarem a realitzar la 3a edició de COM CANTA L'ESO: ja donarem més informació un poc més endavant, així com la 6a edició de l'OFFESTIVAL.

Mariola i el foc, un conte...?

HISTÒRIA DEL FOC I LA NATURA: UNA REFLEXIÓ EN FORMA DE CONTE
Hi havia una vegada, fa molt i molt temps, un xicotet país on el Foc i la Natura convivien de forma tan harmoniosa que feien les delícies de tota la gent. I cada dia, a poqueta nit, es trobaven a la Llar de cadascuna de les cases per a il·luminar i donar caliu als tendres somnis dels més menuts. El Foc, amb la seua eterna dansa de flames balladores que volen ser i desapareixen, i l'olor dolcenca del fumet que s'escapa pel fumeral. I la Natura, alimentant aquell dòcilment. De fet, és una Natura que l'Home Savi ha triat del bosc per a traure'n el profit just i necessari per a la Vida.
I és precisament allí, al voltant de la Llar, on s'esdevé la meravella de la Vida: la paraula de l'Home Savi, al costat de les flames, és la màgia que enlluerna els xiquets i va filant històries que parlen de llocs on la Natura i els seus habitants són els protagonistes indiscutibles. Ah!, quin goig per a tots aquells que han pogut gaudir, en la seua infantesa, del caliu de la Veu i el Foc alhora en el recer més agradable de la casa.
Però vet ací que, en aquest país, el benestar no és etern. En els últims temps, la mà de l'Home Roí, com una bruixa avorrida i maleïda, ha trencat la màgia de la Llar. Amb els seus poders malèvols, fets de negligències i vanitats, ha destruït el delicat equilibri dels elements bàsics de la Vida.
Així, l'Home Roí ha abandonat la Natura a la seua mala sort, de tal forma que el Foc, abans domèstic i essencial, s'ha transformat en el botxí inabastable i salvatge que la va devorant sense remei. El nou escenari,ara el regne de la Mort, és un paisatge dantesc fet de cendres i esquelets socarrimats on sembla una quimera la Vida i els Contes que en parlen. Ací, el Foc i la Natura ballen sense parar una macabra dansa d'autodestrucció.
Mentrestant, l'Home Roí fa un badall d'indiferència i pensa que, en definitiva, la Vida és molt curta i cal traure'n el màxim profit. I, encara que també segurament algun dia va ser xicotet, i potser, fins i tot, li van contar algun conte a la vora del Foc, ja de ben gran creu que amb l'afany de l'avarícia pot obtenir allò que li convé, sense saber que la il·lusió i la imaginació dels infants no té preu.
En el decorat d'aquest socarrat país, l'Home Roí només tornarà a ser Savi quan entenga que la màgia de la infantesa només es pot mantindre amb la combinació dels elements essencials: la Veu, el Foc i la Natura aplegats a la Llar com una Arcàdia on regna la Vida. I cal que sàpia també que necessitem l'equilibri primigeni perquè la meravella de la Vida continue. Aconseguir-ho és guanyar el futur i deixar l'herència que ens pertoca. La resta és només literatura (infantil?).
Hermini (setembre-2012)

Normes de convivència Trobada 2013

NORMES DE CONVIVÈNCIA COM SONA L'ESO 2013

Normes generals
Hem de deixar ben clar als alumnes que si qualsevol professor, malgrat que no siga del seu institut, els fa alguna indicació, l'han d'acomplir com si els l'haguera fet el seu professor.
En cas que un alumne no faça cas del que qualsevol professor li indique (malgrat que no siga el seu), aquest professor podrà apartar de l'activitat a aquest alumne. En cas de produir-se una falta de respecte greu, podrà ser apartat de la seua participació en la Trobada.
Tots els professors ens hem d'implicar en que tots els alumnes seguixquen les normes indicades en cada activitat. No hem de pensar "bé, com no són del meu institut...", o bé "ja els dirà algú alguna cosa". Si tots ens posem mans a la feina, anirà tot molt millor.
Si veiem que alguna cosa no funciona bé, i pensem que podem fer alguna cosa per ajudar, no ens quedem amb els braços creuats. És un projecte de tots i totes.
És responsabilitat de cada professor fer una selecció adequada del seu alumnat per participar en la Trobada. Per favor, si penseu que teniu algun alumne que no sabeu si podeu controlar, del que no s'acabeu de refiar o que sols be per la festa, deixeu-se'l a casa. Estalviareu feina a tots, sobretot a vosaltres. El que ens cal és gent implicada.
Si algun alumne es queda a les tendes dormint, o se'n va de compres mentre es desenvolupa algun assaig o alguna activitat, serà exclòs directament de la Trobada.
Queda total i completament prohibit el consum d'alcohol i qualsevol tipus de drogues al llarg de tota la trobada. Si detectem a algú bevent alcohol o prenent o fumant substàncies prohibides, serà expulsat de la trobada.
En cas de detectar- se que en alguna tenda de campanya s'està fent un botelló, tota la gent d'aquesta tenda serà expulsada de la trobada.
Si es detecta a algun participant comprant alcohol en algun comerç, li serà requisat i serà expulsat de la trobada.
Si en detectar-se algun d'aquestos casos, hi haguera hagut la complacència del seu professor/a, l'institut sencer serà expulsat de la trobada.
Si algun alumne te símptomes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol o alguna droga, serà expulsat de la trobada.
Cal controlar que els alumnes duguen a cada activitat el que els cal: les partitures i lletres a tots els assajos i al concert,la samarreta quan calga o la gorra si anem a assajar al sol.
La puntualitat a totes les activitats és molt important

Normes de convivència i distribució del l'espai
Caldrà dur tenda de campanya per dormir. Però, caldrà controlar l'ús abusiu d'aquestes, ja que l'espai és limitat. Com a norma general, en una tenda de quatre en dormiran com a mínim tres, en una de sis, com a mínim quatre o cinc, ... cal evitar que un institut amb vint persones plante 10 tendes de campanya. De fet, l'espai estarà delimitat per a cada institut en funció del seu nombre de participants. És responsabilitat del professor el compliment d'aquesta norma.
Per evitar complicacions cal mantenir sempre el lloc assignat.
Qualsevol desperfecte dintre i fora del poliesportiu, o en qualsevol altre lloc on tinga lloc alguna activitat de la Trobada serà responsabilitat de l'IES a les quals pertanyeren persones o persones que el causen.
Hi haurà vigilància i un encarregat al poliesportiu les 24h del dia. Però, a les tendes no s'ha de deixar mai res de valor (documentació, diners, càmeres,...): sempre darrere amb cadascú.
Sols podran accedir a les instal·lacions persones autoritzades i amb credencials que identifiquen la seua participació a la trobada (polseres inviolables). Ningú que no participe de la trobada podrà entrar a les instal·lacions.
Cada nit s'establiran torns de vigilància amb representació d'almenys un professor/a de cada institut: controlarà on el seu alumnat tinga ubicada la zona.
Cal tenir en compte que tot i que les instal·lacions del poliesportiu són molt bones, en les dutxes i escusats, haurem de ser àgils, i a més de respectar els torns, pensar sempre en la resta de la gent, deixant tot en perfecte estat.
Enguany hi menjarem tots d'una, però estarem convocats per instituts als lloc indicats amb una diferència de 15 minuts. Cal ser estricte amb el temps. El professors acompanyaran al seu alumnat als menjars i es faran responsables junt al seu alumnat de deixar l'espai en condicions.
Si hi ha alguna persona amb malalties derivades dels aliments: vegetarians, celíacs... hauran d'informar el més a viat possible a l'associació per tal de solucionar-ho amb un menú més adequat.
COM SONA L'ESO no és farà responsable de l'administració de medicaments relacionats en aquestes patologies. Cada alumne amb coneixement del professorat que l'acompanya serà el responsable.
L'espai destinat al descans serà utilitzat sols per al descans o per qüestions d'higiene personal.
Per qüestions de seguretat l'alumnat haurà de prendre les mesures necessàries per protegir objectes personals com: aparells electrònics, càmeres fotogràfiques, Mp3, diners, mòbils... l'organització no es farà responsable de la sostracció o pèrdua.
Hi haurà un espai tancat amb clau per deixar els instruments de música de cada alumne.
Els professors acompanyaran a l'alumnat en tots els assajos, i a més a més, participaran cantant o tocant amb ells.
Es demanarà la màxima puntualitat en tots els actes: assajos, reunions, activitats....
-Sols es podrà fumar en les zones habilitades per a tal efecte.

Concert cloenda - Normes de posada en escena i realització del concert

L'alumnat els quals els responsables de coordinació detecten que no hi porten o no coneixen els temes a interpretar, quedaran exclosos del concert final.
Tot el concert es cantarà de memòria.
Cada músic portarà el seu faristol de casa. Cal marcar-lo prèviament per tal de no perdre'l.
Qualsevol negativa per part d'un alumne o grup a les ordres del professorat o grup de coordinació suposarà l'expulsió de l'activitat.
És obligatori vestir amb la samarreta oficial de la trobada a l'hora del concert. De cap manera és podrà actuar si no la porten.
Als assajos previs s'ubicarà o es prepararà l'eixida als escenaris i qualsevol coreografia.
Està totalment prohibit portar banderes de qualsevol tipus o cartells, siga el que siga el missatge. La nostra lluita és l'art, la música i l'educació. Com sona l'ESO, no és un acte polític.
Les normes bàsiques de comportament en els escenaris cal treballar-les amb anterioritat al concert, motivant i informant correctament a l'alumnat. Participar a un concert no és un acte inconscient, és un acte que comporta una forta carrega de sensibilitat i treball.
La coordinació dels assajos i altres qüestions musicals seran competència del director musical.
Cada professor participarà plenament del concert amb el seu alumnat. És a dir, tenim l'obligació d'estar amb ells i sobretot a la fi del concert deixar l'escenari net de papers o altres objectes.
Activitats Nocturnes: Revetlles a partir de les 00:00h
L'Associació Com Sona l'ESO ha previst, com cada any, la realització d'activitats nocturnes d'oci per a facilitar les relacions entre els participants a la trobada.

Hem de ser, per tant, molt respectuosos i gaudir de la festa sense passar-se'n.
No pot accedir a les instal·lacions cap persona aliena a la trobada, haurà de portar polsera inviolable i acreditar que pertany a un centre que participe.
En el moment en que ens criden l'atenció, la festa finalitzarà, encara que siga abans de l'hora prevista.
Durant les revetlles sols romandran a la zona d'acampada les persones que vulguen descansar.
Cada nit, quan finalitzen les revetlles, tothom marxarà a dormir. Cal tindre en compte que anem per feina i tots som una part important del resultat final del nostre treball.
Per estar de festa, no cal cridar. Els que formen part del cor tenen la responsabilitat de cuidar les veus i tothom hem de pensar que la prevenció de la contaminació acústica comença pel bon ús que fem de la nostra veu.

Programa d'activitats

A continuació detallem els horaris de les activitats que realitzarem a la trobada d'enguany:

Dimecres 8 de maig:
- A les 22:00 hores, estrena de l'obra "Cocentraina" amb el grup de percussió "Amores" (carrers i places de Cocentaina). obert al públic
- A les 24 hores, Offestival (nit de rock en directe), amb la participació dels grups "Borrumballa", "Els Moniatos", "Moumantai" i "Malnom". Aquesta activitat només serà per als participants a la Trobada

Dijous 9 de maig:
- A les 24 hores, gran final del concurs "Com canta l'ESO 2013", al pavelló poliesportiu. Amb grans sorpreses dins del jurat. Aquesta activitat només serà per als participants a la Trobada, però s'emetrà en directe (streaming) a la web www.comsonaleso.com.

Divendres 10 de maig:
- A les 22:00 hores, CONCERT CLOENDA: obert al públic 1ª part, estrena de l'obra "Mariola i el foc" de Jérôme Boulin; 2ª part, actuació de Pep Gimeno "Botifarra" i CSE (Plaça del Mercat). Adjuntem el programa del concert. El concert també s'emetrà en directe per internet: www.comsonaleso.com.

llibret 2013 1 Page 1llibret 2013 1 Page 2

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes

iCagenda - Calendar

April 2025
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

iCagenda - Event List

No upcoming event!

Twitter

No tweets found.

Contacte

  • Associació COM SONA L'ESO
     
  • Segons el tema ens pots escriure a:
    -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Qüestions generals
    -Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Qüestions econòmiques, etc.
     
  • Número de compte:
    ES12 0081 0190 4100 0134 2438
  • Fotògraf oficial: