Entrevista Joan Milián, dissenyador de la samarreta 2014

samarretaA continuació teniu una breu entrevista al guanyador del concurs de disseny de la samarreta que tots i totes nosaltres portem amb tant d'orgull.


Què estudies i on?

Sóc Joan Milián Yeste, un jove morellà que estudia un primer de batxillerat humanístic en l'IES els Ports (Morella)

De què coneixes el CSE?

Conec Com Sona l'ESO des de 2011, any en el que la trobada va visitar Morella. No vaig participar en aquesta edició però recordo el bon ambient que es va viure en el poble durant aquests tres dies i les inoblidables actuacions pels carrers de Morella i la plaça de bous, sobretot la de les torxes del dimecres de nit.

Va ser en 2012 quan vaig decidir participar en l'edició de Sant Carles de la Ràpita.

Què és per a tu el CSE?

Per una part Com Sona l'ESO significa treball, tardes d'assajos i molt d'esforç que finalment es converteixen en un gran espectacle únic i irrepetible ple de sentiment i emoció. Per l'altra part, Com Sona l'ESO és diversió, festa, convivència i amistat.

Tots aquests valors junts creen moments inoblidables que perduren en la ment de les persones durant molts anys.

Com t'assabentares del concurs?

Em vaig assabentar del concurs gràcies al professor de música del centre, David López, qui em va animar a participar-hi tan sols va rebre la notícia. Ell sabia el que era capaç de fer ja que em coneix des de fa molts anys i ha vist alguns dels meus dissenys anteriors.

Explica'ns el teu disseny: com va ser el procés creatiu, en què t'has inspirat, etc

El mateix dia que em vaig assabentar del concurs em vaig ficar mans a l'obra, i de fet, vaig acabar el disseny aquella mateixa vesprada. Tenia mol clar el que volia fer, i per tant, l'idea em va vindre sola. Volia representar d'una forma molt senzilla l'esperit de la trobada, la coneguda cançó de Jaume Sisa i el lema d'aquesta edició: "Qualsevol nit por sortir el sol".

El disseny representa un món complet en el qual estan representats tot tipus de paisatges (naturals, rurals, urbans...). En mig d'aquest apareix un gran sol blanc, signe de força i esperança.